3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram 70% mörkchoklad
Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smällt smöret och häll i gräddfilen, kaffet och blanda det.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och vänd ner det försikigt i smeten.
Hacka den 70% chokladen och smällt den i ett vattenbad.
Fyll formarna och grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter, 175 grader.
(ca. 12st)
Topping:
Vispa grädden tills den är lagom hård.
Häll i 1-2 tsk vaniljsocker och några droppar karamellfärg och rör om.
Låt muffinsarna svalna innan du lägger på grädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar